Lehdistötiedote, vapaa julkaistavaksi

Lasten Liikunnan Tuki järjestää kesäkaudella monenmoista toimintaa eri ikäisille lapsille ja nuorille. Tänä vuonna mukana on uusia toimintoja ja myös uusia toimipaikkoja. Lasten ja nuorten liikkumattomuus on iso haaste, johon Lasten Liikunnan Tuki haluaa vaikuttaa toiminnoillaan ympäri vuoden.

 Kesän teemaksi voisi nostaa ”Liikuntaa erityisen matalalla kynnyksellä”, sanoo toiminnanjohtaja Juha Liedes.

– Järjestämme kesän aikana matalan kynnyksen liikunnallisia toimintoja, joilla toivotaan olevan merkitystä nykyiseen lasten liikkumattomuuden katkaisemiseen luomalla mahdollisuuksia ja opettamalla liikkumisen taitoja lapsille. Uutuuksista voisi mainita Aulangon luontoleirin ja Hauhon uuden Toiminnallisen kesän toimipisteen. Kesäpassilla puolestaan pääsee liikkumaan monipuolisesti ja valita eri lajin vaikka joka päivä, hän kannustaa.

Osana Koulutuskuntayhtymä Tavastiaa Lasten Liikunnan Tuki järjestää kesätoimintoja yhdessä Vanajaveden Opiston kanssa. Myös ilmoittautumiset kesätoimintoihin tapahtuvat VOPin kautta osoitteessa vop.fi.

Lasten Liikunnan Tuki työllistää

Lasten Liikunnan Tuki on tänäkin kesänä mukana Hämeenlinnan kaupungin kesätyöllistämiskumppanina.
– Tänä vuonna saimme 121 hakemusta, joista noin 50 sai kutsun haastatteluihin. Haastatteluihin kutsutuista nuorista noin 25 työllistyy kesän aikana eri kesätoiminnoissamme. Kesätyön aikana nuoret pääsevät ohjaamaan lapsia liikunnallisesti sekä suunnittelemaan toimintaa omien vahvuuksiensa mukaisesti. Jokainen kesätöihin valittu nuori pääsee olemaan osana ohjaajatiimiä, jossa vastuuta kantaa Lasten Liikunnan Tuen koulutettu vastuuohjaaja, Liedes kertoo.


KESÄN TOIMINNOT:

TOIMINNALLINEN KESÄ -PÄIVÄLEIRITOIMINTA

Toiminnallinen Kesä -leiritoiminta kesällä 2023 on liikunnan riemua, kavereita, hauskaa yhdessäoloa – turvallisesti ammattitaitoisten ohjaajien valvonnassa. Päiväleireillä tarjolla on päivittäin ohjattua monipuolista liikuntaa: tutustumme leiriympäristöön ja sen lähimaastoon liikkuen ja leikkien. Mahdollistamme leireillä omaehtoisen leikin ja puuhailun sekä erilaisten liikunta- ja leikkivälineiden kokeilun. Leiriohjaajina toimivat Lasten Liikunnan Tuen vastuuohjaajat apunaan nuoret kesätyöntekijät. Tule mukaan viettämään hauskaa liikunnallista kesää uusien kavereiden kanssa!

Toiminnallinen Kesä -toimipisteet:

  • Tuomela, Tuomelankatu 20, 13210 Hämeenlinna
  • Nummi, Kylätie 24, 13500 Hämeenlinna
  • Hauho, Tanhuantie 2, 14700 Hauho – UUTUUS!

Tarkemmat tiedot löydät täältä: https://lastenliikunnantuki.fi/loma-aika/toiminnallinen-kesa/

JATKUU…

UUTUUS! AULANGON LUONTOLEIRI:

Tule tutkimaan Aulangon ihmeitä samanikäisessä seurassa! Tukikohtana toimii Aulangon Luontoliikuntakeskus aivan järven ja puistometsän äärellä. Päivän aikana liikutaan Aulangon alueella, jossa toiminnallisten leikkien, haasteiden ja tarinoiden kautta tutustutaan Aulangon puistometsän luontoon ja opetellaan retkeilytaitoja. Samalla opitaan monialaisesti kuin huomaamatta ympäröivästä luonnosta, kulttuurista ja historiallisista tapahtumista. Leiriläisten luontosuhde vahvistuu ja he saavat työkaluja kestävän elämäntavan rakentumiselle. Retkeillessä opitaan ratkaisemaan pulmia yhdessä.

Leirien toiminta on suunniteltu jokaiselle viikolle erikseen kyseiselle ikäluokalle parhaiten sopivaksi. Luontoleirit ovat maanantaista perjantaihin viikoille 23–26 (juhannusviikolla torstaihin) kestäviä päiväleirejä kello 10–15. Tarkemmat tiedot täältä: https://lastenliikunnantuki.fi/loma-aika/aulangon-luontoleiri/

KESÄN LIIKUNTAPASSI 2023

Liian monta kivaa vaihtoehtoa etkä osaa valita? Liikuntapassi on loistava ratkaisu: valitse eri laji, vaikka joka päivä!

Liikuntapassilla liikut toiminta-aikana oman mielenkiinnon ja innostuksen mukaan ihan niin paljon kuin haluat! Tarjolla on 7–13-vuotiaille suunnattuja monipuolisia matalan kynnyksen liikunta- ja lajikerhoja, mm. palloilua, tanssia ja liikuntapelejä. Kokeile ja löydä oma lajisi! Voit olla mukana koko päivän tai pari kertaa viikossa tunnin, ihan miten itse haluat ja mistä tykkäät. Toiminnasta vastaavat Lasten Liikunnan Tuen vastuuohjaajat sekä nuoret kesätyöntekijät. Toimintaa järjestetään Pullerin urheilupuiston alueella.

Tarkemmat tiedot täältä: https://lastenliikunnantuki.fi/loma-aika/kesan-liikuntapassi-2023/

KESÄN LIIKUNTAKERHO 3–6-VUOTIAILLE

Liikuntakerhon toiminta on suunniteltu 3–6-vuotiaille lapsille huomioiden iän mukaiset liikkumistaidot sekä kiinnostuksen kohteet. Liikuntakerhossa kiinnitetään huomiota myös oppimisvalmiuksien tukemiseen.
Kesän Liikuntakerho tarjoaa kehittäviä elämyksiä ja liikunnan iloa. Mukaan tarvitaan juomapullo, reipas mieli ja liikuntaan sopiva vaatetus.  Toiminnasta vastaavat koulutetut ohjaajat sekä nuoret kesätyöntekijät.
Tarkemmat tiedot täältä: https://lastenliikunnantuki.fi/loma-aika/varhaiskasvatus/