Hoksaatko miten liikkuminen vaikuttaa lapsen oppimisvalmiuksiin ja oppimiseen?

Hoksausboksi on Hyvän kierre -hankkeen tuotoksena syntynyt materiaalipaketti ja se antaa vastauksia yllä olevan otsikon kysymykseen.

Hoksausboksi on suunniteltu esimerkeiksi päiväkodeille, perhepäivähoitajille ja neuvoloille perheiden kanssa tehtävän yhteistyön tukemiseksi. Sen avulla voidaan lisätä perheen sisäistä vuorovaikutusta ja kannustaa arkiliikkumiseen.

Yhdessä leikkiminen ja puuhailu vaikuttavat lapsen oppimisvalmiuksiin ja oppimiseen monella eri tavalla, mutta jokaiseen Hoksausboksin leikkiin on nostettu erityisesti yksi tai kaksi osa-aluetta. Nämä oppimisen osa-alueet löytyvät kustakin leikkiohjeesta syttyvän lampun kuvan kohdalta.

Hoksausboksi sisältää viisi tietoiskuvideota sekä 20 leikki-ideaa. Videot kertovat miten liikkuminen vaikuttaa lapsen oppimisvalmiuksiin sekä oppimiseen, ja leikit antavat vinkkejä lapsen ja aikuisen yhteiseen puuhailuun. Kaikki leikit ovat helposti toteutettavissa kotona pienissäkin tiloissa tai ulkona, eikä niihin tarvita erityistä välineistöä. Tärkeintä on hauska yhdessäolo ja jaetut yhteiset kokemukset!

Hoksausboksin materiaali on vapaasti näiltä sivuilta tulostettavissa. Leikit löytyvät Hoksausboksin leikit -välilehdeltä. Videot ja QR-koodit videoiden linkkeihin löytyvät Hoksausboksin Tiedä & Toimi videot -välilehdeltä. Hoksausboksiin voidaan halutessa lisätä paikallista tietoa, mm. karttoja leikkipuistoista ja lähiliikuntapaikoista sekä yhdistysten esitteitä. Lapsen ja aikuisen liikkumista voi tukea täydentämällä Hoksausboksia edullisilla ja yksinkertaisilla välineillä, esimerkiksi suurennuslasilla, hyppy- tai twistnaruilla, ilmapalloilla, tennis- tai pingispalloilla, frisbeellä, jumppakorteilla, tms. Hoksausboksin voi koota vaikkapa laatikkoon, pussukkaan, salkkuun tms. ja antaa sen perheelle käyttöön sellaisenaan tai vain osan kerrallaan. Kortteja voi myös käyttää yksittäin, vaikkapa viikonlopun vipellysvinkiksi!

Liikkumalla voit vaikuttaa lapsen oppimisvalmiuksiin ja oppimiseen!

Kiinnostaako asia enemmän? Kysy lisää!
Voit myös tilata koulutuksen. Pyydä tarjous!

Tuuli Tiainen
tuuli.tiainen@lastenliikunnantuki.fi
p: 040 457 0865