Lasten Liikunnan Tuki ry on järjestänyt Toiminnallista Iltapäiväkerhoa Hämeenlinnassa jo vuodesta 1998 alkaen. Yhdistys toimii tällä hetkellä palveluntuottajana kaupungin itäisen alueen kouluilla. Nyt alkavan uuden iltapäiväkerhon tilat ovat Tavastia-Areenalla (Hattelmalantie 25, 13100 Hämeenlinna), missä iltapäiväkerholla on käytössään päivittäin kaupungin parhaat omat kerhotilat ja liikuntasali välineineen.

Iltapäiväkerhossa korostamme monipuolista liikkumista, erityisesti liiketaitojen näkökulmasta sekä liikkumisen merkitystä lapsen oppimiselle ja kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Hyvät liiketaidot ovat avain minkä tahansa lajin harrastamiseen sekä lapsen hyvään kasvuun. Iltapäiväkerhossa katsotaan lapsen liikkumista myös sen oppimista tukevasta näkökulmasta.

Iltapäiväkerho kantaa oman osansa lasten valtakunnallisten liikuntasuositusten toteutumisesta ja takaamme, että kerhopäivän aikana lapsi saa riittävän määrän liikuntaa. Tästä määrästä osa toteutuu ohjattuna liikuntana ja osa vapaana liikkumisena.

Tutustumme eri lajeihin mm. mailapelit, kamppailulajit, palloilulajit ja kestävyysurheilu yhteistyössä paikallisten seurojen kanssa. Lisäksi meillä on erilaisia liikuntateemoja. Iltapäiväkerhon toimintavuoden aikana toteutamme mm. maastohiihdon, luistelun, suunnistuksen, yleisurheilun, nassikkapainin ja pesäpallon kokonaisuudet. Näin iltapäiväkerho voi toimia lapsen liikuntaharrastuksena. Tavoitteenamme on, että lapsi oppii liikunnallisen elämäntavan.

Terveelliset välipalat hankimme samalta kampukselta Koulutuskuntayhtymä Tavastialta.

Iltapäiväkerho Tavastia-Areenalla toimii myös Lasten Liikunnan Tuki ry:n omien ohjaajien koulutuspaikkana ja oppimisympäristönä sekä Koulutuskuntayhtymä Tavastian, urheiluopistojen ja Kiipulan oppilaiden harjoittelupaikkana.

Vastuuohjaajana toimii Erkka Nurminen. Erkka on liikuntaneuvoja ja personal trainer. Omana liikuntaharrastuksena on kestävyyslajit ja niiden antamat haasteet. Hänellä on monen vuoden kokemus sekä iltapäiväkerhon ohjaamisesta että monenlaisten liikuntaryhmien ohjaamisesta aina ikääntyneistä tai tuen tarpeisista, työikäisiin ja aktiiviurheilijoihin. Parasta koulutusta kuitenkin antavat päivittäin hänen kaksi lastansa.

Erkan taustalla toimii Lasten Liikunnan Tuki ry:n moniammatillinen tiimi, johon kuuluu mm. valmentaja, fysioterapeutti, liikunnanohjaaja ja ohjaustoiminnan artenomi.

Tavastia-Areenan iltapäiväkerho on tarkoitettu 1.–4. -luokkalaisille lapsille. Toiminta-aika on koulupäivien jälkeen lukujärjestyksen mukaisesti kello 17.00 saakka.

Hinta 250 € / kuukausi. Sisältää tapaturmavakuutuksen, välipalan, lajitutustumiset, ohjauksen, jumppapussin liikuntavarusteille ja retket lähiympäristöön. Yksityiseen iltapäiväkerhoon ei ole mahdollista saada kaupungin avustusta.

Ilmoittautuminen kotisivujen kautta.

Toiminta käynnistetään, mikäli ilmoittautuneita on min. 7 lasta.