skip to main content

Luokkaretki

Toteutamme Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi luokkaretkiä Suomi 100 –teeman mukaisesti Aulangon ja Ahveniston alueilla. Toiminnalliset luokkaretket toteutamme oppilaslähtöisillä opetusmenetelmillä.

Suomalaiset ovat kohta sata vuotta rakentaneet omaa maataan ja päättäneet asioista yhdessä. Nyt viemme maamme uudelle vuosisadalle sisulla ja sydämellä. Ratkomme toiminnallisia tehtäviä ja opettelemme ymmärtämään mennyttä ja luomme suuntaa Suomen tulevaisuuteen. 

Valittavissa on kaksi eri teemaa; OLYMPIASEIKKAILU tai OLIPA KERRA SUOMI.

Toimintarastiradat kiertävät joko Aulangolla Puistometsän alueella tai Ahveniston olympiapuistossa. Kuljettava matka kummassakin paikassa on noin 3 km. Tarvitsette vain iloista seikkailumieltä, säänmukaiset varusteet sekä metsässä kulkemiseen soveltuvat jalkineet.

Ohjelmapalvelun hinta 21 € / oppilas. Opettaja veloituksetta.

Hinta sisältää liikuntaseikkailun ohjaajien opastuksella, tarvittavat välineet ja lounaan sekä jälkiruokana jäätelön (lisäksi tarjoamme opettajille kahvit). Minimi ryhmäkoko 15 oppilasta. Enintään 60 oppilasta kerralla. Kokonaiskesto ruokailuineen n 3 tuntia.

Kyllä kiitos olen kiinnostunut ja odotan yhteydenottoanne.

Luonnollisesti Ulkona – luokkaretken ohjelmarunko esimerkki

  • Saapuminen Ulkoilumajalle
  • Ohjeet, ryhmiin jako ja seikkailun aloittaminen
  • Liikuntaseikkailu
  • Lounas

Lisätiedot ja tilaukset; Lasten Liikunnan Tuen toimisto 03- 6525240 tai 0400-744886.

Maksuehdot

Luokkaretki laskutetaan tilatun henkilömäärän mukaisesti viikkoa ennen retkeä. Laskutustiedot annettava tilausta tehdessä. 

Peruutusehdot (koko luokka)

Koko luokkaa koskeva luokkaretkivarauksen viimeinen peruutuspäivä on 30 vuorokautta ennen luokkaretken aloituspäivää. Mikäli peruutus tapahtuu tämän jälkeen, peruutusmaksu on 50 % / hlö. Peruutus on aina tehtävä kirjallisesti.

Peruutusehdot (yksittäiset oppilaat)

Yksittäisten oppilaiden osalta viimeinen peruutuspäivä ilman pätevää syytä (esim. lääkärintodistus, koulunvaihto tms.) on 7 vuorokautta ennen luokkaretken aloituspäivää. Tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista oppilaskohtainen peruutusmaksu on 50 % / hlö. Peruutus on aina tehtävä kirjallisesti.

 

 

 

 

 

 

lltapäiväksi ohjelmaa?

Hoidamme puolestanne, mikäli niin haluatte, myös iltapäiväksi mielekästä tekemistä. Teemme yhteistyötä mm. Hämeen Linnan, FlowPark Ahveniston, Museo Militarian, Sibeliuksen syntymäkodin jne. kanssa. Kauttamme saat reilut hinnat!

Rakennamme päivästänne mieleenpainuvan kokonaisuuden Hämeenlinnassa. Kaikki kun on tässä ihan lähellä.

Tervetuloa Hämeenlinnaan viettämään lukuvuoden parasta koulupäivää!

Luokkaretkipaketteja:

1. Huima paketti - Aamupäivällä Luonnollisesti Ulkona -luokkaretki Aulangolla ja lounas, siirtyminen iltapäiväksi Ahveniston toimintapuistoon FlowPark- seikkaluun (tehtävät ovat yläköysiratoja mm. heiluvia polkuja, liaanihyppyjä, keinuja ja vaijeriliukuja). Lisää FlowParkista lyödät täältä. Yhteishintaan 40 €  / oppilas.

2. Taiteen työpaja - Hämeenlinnan Taidemuseo kutsuu luokkaretkeläisiä taiteen pariin. 

Kevään ohjelma johdattelee Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi suomalaisen taiteen helmien ja herkkupalojen pariin. Museossa luokkaretkeläiset tutustuvat kokoelman klassikkoihin Yhteiset kuvamme -näyttelyssä ja kohtaavat teoksissa Suomen historiasta tuttuja hahmoja ja paikkoja Väinämöisestä Hämeen historialliseen linnaan.

Kierroksen jälkeen luokkaretkeläiset siirtyvät työpajaan, jossa he toteuttavat oman teoksen kuvataiteilijan opastuksella. Työpajaosiossa painotetaan oppilaiden omaa taiteellista tekemistä. Valittavana on kolme erilaista työpajakokonaisuutta.

HEHKUVA ASETELMA -työpaja (1.-6. luokille)
Työpajassa harjoitellaan öljypastelleilla asetelmamaalausta näyttelyn teosten innoittamana.

LUONTEIKAS MUOTOKUVA -työpaja (1.-6. luokille)
Työpajassa harjoitellaan muotokuvan tekoa ruskoliidulla elävän mallin mukaan.

MIELIKUVITUKSELLINEN MAISEMA -työpaja (3.-6.-luokille)
Työpajassa harjoitellaan maiseman tekoa digikuvakollaasina yhdistelemällä ja muokkaamalla itse tuotettuja ja valmiita kuva-aineistoja taulutietokoneella.

 Museovierailu työpajoineen kestää noin 1,5-2 tuntia. Ryhmän koko enintään 25 oppilasta. Työpajan hinta 65 € + materiaalimaksu 2 €/oppilas. Taiteen työpajat on yhdistettävissä iltapäiviksi Luonnollisesti Ulkona -luokkaretkeen.